Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V Klánovicích tekla „zelená“ krev

Boj o golfové hřiště v Klánovicích už dávno přestal být střetem o přírodu a její ochranu. Stal se obyčejnou nevkusnou politickou tahanicí, do které se „ochránci“ Klánovického lesa neštítí zatahovat nejmenší děti ze základní školy; stal se politickou exhibicí doslova zvedající žaludek.

Rádoby odpůrci Klánovického golfu se doprovázeni politiky dokonce neštítí předvádět cosi jako bizarní satanistická a sadistická vystoupení na veřejnosti. Místo mnoha slov - jež se slušnému člověku nemohou dostávat - snad nejlépe ilustrují „demonstraci“ obyvatel z okolí Klánovic snímky z této akce. Její součástí bylo „doprovodné názorné představení“. O jejich nechutnosti si udělejte obrázek sami.

To, co se v pondělí 4. května 2009 dělo v místech uvažované výstavby golfového areálu, nemělo nic společného s kulturním protestem, ale bylo namířeno na nejnižší lidské pudy. Navíc za přítomnosti dětí a mládeže (nikdo z organizátorů nekontroloval na místě věkovou hranici 18 let), které tak mohly sledovat zavěšení živého nahého člověka za kůži na řeznické háky a poté do něho dva z „účinkujících“ mlátili golfovými holemi. Krev z živého člověka kapala na holá prsa nahé dívky ležící pod týraným viselcem.

Je smutné, že v médiích se o tomto krvavém a podstatou zvrhlém incidentu, který měl snad představovat ničení lesa „sadistickými“ golfisty, neobjevilo téměř nic. Navíc aktivní účast Kateřiny Jacques a italského sociálního antropologa G. Maiella na demostraci také mnohé naznačovalo. A možná, že se média zachovala tentokrát rozumně a slušně - možná i redaktoři médií, kteří této odporné performanci byli přítomni, narazili tentokrát na pomyslné dno, kde končí člověčenství a opravdu začíná peklo, bohužel lidské a politické. Jak vidno, některým politikům je vše jedno, krev či deviace, malé děti jako rukojmí … jen když jsou vidět …

 

 

Autor: Marie Kousalíková | středa 6.5.2009 16:35 | karma článku: 23,88 | přečteno: 4560x
  • Další články autora

Marie Kousalíková

Národ ochablých ideálů a mdlého nadšení

Zamyšlení, které jsem se rozhodla napsat, souvisí s blížícími se volbami. Není ale motivované snahou pár dní před tím, než půjdeme vhodit svůj volební lístek do urny přesvědčit národ, že jsem tou nejlepší z nejlepších. Že vám zajistím světlé zítřky a blahobyt. Nevzpomněla jsem si na ty, mezi kterými žiji a kteří jsou shodou okolností v mnoha případech i voliči až teď a nechci je obrat o jejich hlasy proto, aby mi zajistily pohodlný život, stabilní příjem, pofiderní slávu či moc.

24.9.2013 v 9:02 | Karma: 11,84 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ostatní

Marie Kousalíková

DEJVICE OBSADÍ BEZDOMOVCI?!

Středa odpoledne a mně zvoní telefon: „Paní starostko, hlavní město chce zřídit také v Dejvicích centrum pro bezdomovce, co si o tom myslíte?“, ptá se na druhém konci redaktorka. Tuším, že otevírám Pandořinu skříňku, ale i přesto odpovídám: „Že by v Dejvicích mělo být centrum pro bezdomovce, je šokující. Co se týče nájemného i cen bytů, je to nejdražší část v Praze, jsou tu školy, je to centrum Prahy 6. Nevím, jak to mohlo někoho napadnout“.

23.8.2013 v 12:10 | Karma: 20,42 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Společnost

Marie Kousalíková

Parkování řeším! Rada hlavního města ale Prahu 6 vodí za nos!

Mnoho obyvatel Prahy 6 (včetně mne) se zlobí. Důvod je prostý, pochopitelný a pragmatický - v místě, kde bydlí se nedá zaparkovat. "Proč máme tahat nákupy, děti, tašky, když jedeme na víkend přes půl čtvrti. Proč strávíme více času, než samotnou cestou z bodu A do bodu B (nezávisle na tom, zda jedeme z Karlína, nebo Berouna) tím, že jak můry kroužíme po okolí a čekáme, než se nějaký nešťastný soused s těžkým srdcem musí vzdát svého vydobitého místa k parkování, obvykle velikosti koupelnové osušky, a svést souboj s dalšími řidiči na pokraji zhroucení, nebo záchvatu zuřivosti, abychom mohli schváceně odejít domů a druhý den toto martirium opakovat.

24.4.2013 v 10:27 | Karma: 9,53 | Přečteno: 671x | Diskuse| Ostatní

Marie Kousalíková

Kéž bychom měli více Thatcherových!

Bylo to před čtrnácti lety, v roce 1999, tehdy jsem v Diplomatickém servisu měla možnost se v Praze setkat s člověkem, který byl pro mne nedostižným vzorem a vzdálenou ikonou. Baronka Margaret Thatcherová byla jednou z pěti světových osobností – společně s Ronaldem Reaganem, Helmutem Kohlem, Michailem Gorbačovem a Janem Pavlem II., kteří se dokázali vypořádat s desetiletími studené války, porazit - jak se s oblibou říkalo – „nerozbornou jednotu“ sovětského bloku, a dát naší zemi šanci se svobodně nadechnout a vydat se samostatnou demokratickou cestou.

11.4.2013 v 12:05 | Karma: 38,96 | Přečteno: 4135x | Diskuse| Ostatní

Marie Kousalíková

Marie – první Češka na večeři u Nobela?

Být tak ve společnosti vědce Jaroslava Heyrovského a básníka Jaroslava Seiferta, jediných dvou českých držitelů Nobelovy ceny v naší historii... Být tak vůbec první Češkou, která by lesk tak zvané „Nobelovy ceny za ekonomii“ dennodenně vystavovala ve slavnostní vitríně všem na obdiv! Marie Kousalíková – jedna z nejslavnějších, nejsledovanějších a nejdotazovanějších osobností v novodobých dějinách České republiky! Už vidím, jak ostatní ekonomové světa puknou závistí... Možná se úplně poprvé v životě na oslavu získání ocenění vykoupu ve vaně plné šampaňského? A k tomu všemu vedle medaile a diplomu ještě jako bonus osm milionů švédských korun!

7.3.2013 v 10:36 | Karma: 4,35 | Přečteno: 359x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

26. dubna 2024  14:54

Premium Zatímco Rusové rozšiřují průnik kolem strategicky položeného městečka Očeretyne, Ukrajinci řeší,...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2740x
Jsem starostkou Prahy 6 a zastupitelkou a členkou výboru pro výchovu a vzdělávání zastupitelstava hl. m. Prahy

Seznam rubrik