Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gravo

26. 3. 2009 8:52
Hlupákovy???

Vážená dámo, ve slovním spojení "tituly ověnčeném hlupákovi" je dycinky měkké i! To jen tak pro upřesnění...

0 0
možnosti

kubíkjansů

26. 3. 2009 8:28
mno

Je vidět, že milá pani už hodně dlouho žádnou diplomku, nebo třeba jenom seminárku, nepsala. Ona se doba trošku pohnula vpřed a ne všechno je potřeba hleda v knihovnách. Spousta odbornejch článků nebo protokolů z výzkumů se dá najít na internetu a někdy se s jinejma než internetovejma zdrojema ani pracovat nedá, protože nic tištěnýho u nás prostě neexistuje. Že holt někdo fixluje - bylo to tak vždycky a vždycky bude. Ono taky ne ze všech studentů budou špičkový vědci nebo kapacity ve svejch oborech. Ty svědomitý k tomu maj třeba nakročeno, ty co fixlujou si aspoň uměj najít potřebný data a to jim bude s největší pravděpodobností v životě stačit

0 0
možnosti

vabank

26. 3. 2009 7:48
K vyhledávání

Ono je to s tím vyhledáváním na Googlu a prázdnými makovicemi perfektní. Už vidím lékaře operatera , jak s prázdnou hlavou ale s počítačem za zadkem operuje a každou chvilku se dívá na internet , co je to za cévku , nebo nerv , který se mu připletl do cesty.Jo , jo ,jsou profese , které mohou dělat i úplní tupci . Ale pak jsou profese , které vyžadují chytrého a v oboru vzdělaného člověka...Spoléhat na " norinbergský tryktýř " který  člověka ducha mdlého  posune mezi  chytré lidi je ale také možné.

0 0
možnosti

omnisphere

26. 3. 2009 4:35
Fakt blbej článek

žádný vyhledavač ve světě robotů, nemůže člověku nahradit schopnosti analytického myšlení. A k tomu aby člověk našel to co hledá, musí znát indicie. Představte si třeba vzděláním neposkvrněného příslušníka romské civilizace. Vidím ta jeho klíčová slova:  nonstop, herna, dávky, sociální, zadarmo. A chvála googlu! když se splete v gramatice, kterou nezná, googl robot mu to vopraví:-) a má hnedle vysokou!

0 0
možnosti

xychteen

25. 3. 2009 23:03
Nu, já bych si...

...na pozici viceprimátora, který má na hrbu školství, asi nejprve opravil to, co zůstane  "po hlupákovy" ;-D, a pak bych si vzpomněl na vejšku a uvědomil si, že to jediné, co jsem z vědomostí a "obratností" na ní získaných po celá léta potřeboval a potřebuju i dnes, byla právě ta vytýkanýáschopnost rychle něco najít a pak to rozumně zkompilovat... že jsem tenkrát  řešil z koule diferenciální rovnice a operavoal při tom jistým Yanagisawou, si můžu dneska tak leda nabušit do slipáčů (a Strejda Gůgl mi na chudáka Yanagisawu napřed vysmrkne nějaký sága)...

:-P

Jo, kdyby si někdo chtěl patentovat třeba rotační uiňuchadlo (pí Smržová mi snad použití jejího termínu povolí) a pak se zjistilo, že to někde opsal, budu taky řvát. Ale nevím, proč by mi mělo vadit, že někdo dobře pracuje s informací..?

0 0
možnosti

dino_na_idnes

25. 3. 2009 22:30
Hmmm

Povím Vám pohádku. Na jedné škole, již nebudu jmenovat (ale můj mail napoví), bylo na jednom oboru v pátém ročníku pět studentů. Jeden napsal diplomku tak, že o konkrétní problematice jednoho tehdy se rozvíjejícho oboru sesbíral veškerou dostupnou literaturu a diplomka spočívala prakticky jen v úryvcích z této literatury a hlavně seznamu této literatury na konci.

Další dva napsali skvělé úžasné práce, v nichž každý vyřešil nějaký otevřený problém, který ale prakticky nikoho nezajímá.

Poslední dva nejsou zajímaví, ti prostě něco sepsali a je jedno co.

Všichni obhájili a první tři šli na doktorandské studium. A co čert nechtěl, diplomka toho prvního se stala velice citovaným zdrojem v onom oboru zažívajícím boom, neboť se jednalo o pramen, který odkazoval na více zdrojů než cokoliv jiného. A diplomky těch zbylých se válejí v archivu a sedá na ně prach.

A tento příběh je pravdivý, neboť mi jej vyprávěl... jeden z těch dvou zbylých, co měli průměrnou diplomku.

0 0
možnosti

dino_na_idnes

25. 3. 2009 22:38
Re: Hmmm

A co myslíte, je špatné, že ten první nevymyslel nic vlastního?

Pohádka číslo dvě, tentokráte o mně. Byl jeden mladý pracovník a byl ve firmě se staršími spolupracovníky. A kdykoliv se vynořila nějaká otázka (netýkající se často práce, třeba kdo hrál v tom a tom filmu, kolik měří nejvyšší hora Holandska, kdo včera vyhrál v ženském basketbale), tak zatímco ti starší začali přemýšlet či jen tak tipovat, ten mladý otevřel Google, zadal vhodně sestavený dotaz, prolétl očima první stránku (v případě zapeklité otázky i druhou) výsledků a během minuty získal správnou odpověď.

A co myslíte, je špatné, že všechny ty znalosti nemá(m) v hlavě? Ano, nevím, co se těží v Peru, jaké je nejýchodnější město Afriky, nevím dokonce ani kdo vede jakou ligu v jakémkoliv sportu... Ale dejte mi rozumné připojení k internetu a minutu času a řeknu Vám to.

0 0
možnosti

honza83

25. 3. 2009 20:18
Docela špatný článek

Ono, pokud to autorka neví, tak mnohá témata diplomek jsou prostě o tom, najít jakkoli data (tedy i na internetu) a pak je nějak popsat, obkecat a zdůvodnit. A dát vlastní myšlenku do témat týkajících se například demografie, moc dobře nejde. A vemte si na příklad téma týkající se politické situace v urřité vzdálené zemi - málokterý student má prostředky na to, aby danou vzdálenou zemi navštívil, literatura k tématu je mnohdy nesehnatelná, takže většina zdrojů musí být nalezena na internetu. To nemluvím už o tom, že když si pisatel diplomky zajde pro nějaká data na vybraný úřad, tak mu je většinou dají v elektronické podobě (cd, zaslání na mail apod.).

0 0
možnosti

hph

25. 3. 2009 20:11
Asi jsem byla na blbé škole,

protože při bakalářce jsem nemohla napsat nic, co by nemělo "zdroj" (kromě úvodu a závěru a výplní). Věci, co jsem považovala za logické, jsem nemohla jen tak napsat, vždy jen s odkazem na někoho moudrého, koho to napadlo přede mnou (bez odkazu by myšlenka musela být v podmiňovacím způsobu). Tady všichni mluví o tom, jak to má být originální a samostatné.

0 0
možnosti

xychteen

25. 3. 2009 23:08
Re: Asi jsem byla na blbé škole,

Kteří všichni? V téhle diskusi? Že bych krňošopa čučdel do jinýho threadu? ;-D

0 0
možnosti

Gerharddererste

25. 3. 2009 19:36
Autorka má v lecčems pravdu

Já sám studuju teda historii a vzhledem k povaze mého tématu němůžu z googlu stáhnout nic, můžu tak akorát sedět a fotit desítky hodin v knihovnách a archivech a pak to další stovky hodin zpracovávat na notebooku. Existují však bohužel "stahovací a opisovací flinkové", kteří se zrovna moc nepředřou, bavil jsem se se známim z techniky z Brna, který musí psát bakalářku, ale je to vlastně úplně o ničem, v podstatě se spíchne obsah knih a něco z netu a je to, nevim proč to tam musí na stavárně psát, když by stačilo narýsovat nějaký projekty. Podobně mě fascinujou i placení "písaři" diplomek, no to musí bejt taky kvalita, kdybych měl někomu psát, to co píšu já, naúčtoval bych si aspoň 50 tisíc. Jednou jsem taky viděl bakalářku, která měla 40 stran i se seznamem literatury, no fuj, taková flákarna:-©

0 0
možnosti

xychteen

25. 3. 2009 23:07
Re: Autorka má v lecčems pravdu

...offšem až výsledky své práce "přeguglíte", tak svůj obor postrčíte sakra dopředu... to y vás mělo hřát na útlé vědecké hrudi...

;-D

JInak se připojuju k některému z P.T. předpisatelů - taky bych potřeboval nějakej ten antipřeklepník, když to tady nejde dodatečně korigovat. Člověk se směje něčí hrubce a pak toho sám naseká, že by si měl jít kleknout na půl hoďky do rohu... :-P

0 0
možnosti

PaulDrake

25. 3. 2009 17:59
Gramatika?

Doporučuji autorce vygooglovat si čeckou gramatiku. Její prostudování by pomohlo vylepšit celkový dojem článku. ;-)Rv

0 0
možnosti

PaulDrake

25. 3. 2009 17:59
Re: Gramatika?

A já si vygoogluju příručku ke psaní bez překlepů! ;-DRvRv

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS