Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Forrrest

10. 1. 2010 2:51
Dobře bez ní, a to bez debat

Ta námitka - "Je správné stanovit taxativně, že v takovém a takovém rozsahu je člověk šťastný a od tohoto bodu už ne?" - je naprosto směšná a irelevantní! A děsí mě, že ji slyším od tak vysoce postaveného člověka s takovými pravomocemi! Člověk může být naučen být šťastný v jakýchkoli podmínkách a situacích - např. typická muslimka bude víceméně spokojená ve svém postavení (jako podřadná bytost, majetek svého manžela). Muslim zase bude štěstím bez sebe, když bude mít možnost vyhodit se (a pár zlobivých bezvěrců) do luftu ve jménu alláha. Obojí je z jejich pohledu (subjektivně) dobré, ale OBJEKTIVNĚ špatné.

Proto důležitost vazby na rodiče absolutně nesnese srovnání s důležitostí mnohých životních podmínek: mít kde bydlet, co jíst, mít dostatečné zázemí (tedy např. duševné zdravé rodiče či vychovatele, kteří se o dítě dovedou náležitě postarat), možnost se vzdělávat atd. atd.

0 0
možnosti

Forrrest

10. 1. 2010 2:57
Re: Dobře bez ní, a to bez debat

Vazba na rodiče je totiž pouze subjektivní a může být objektivně špatná (např. mnohé děti jsou neadekvátně citově vázány i na rodiče, kteří je zcela zanedbávají či dokonce týrají!). Kdežto uspokojení těch dalších zmíněných potřeb je objektivně NEZBYTNÉ.

PS: Ty manipulativní asociace s komoušským režimem si nech laskavě od cesty! Úplně stejně argumentovali pomatení křesťané, když se zastávali profláklého homofobního článku jistého Hofírka...RvRv

0 0
možnosti

AlMar

9. 1. 2010 3:02
Vy se angažujete ve školství?

Nebo děláte uklízečku na učňáku?

Z kvality "technického provedení" tohoto článku bych usuzoval na možnost druhou. Těch problematických míst je tam tolik, že snad nemá cenu nějaké uvádět.

Mimoto bych od ženy ve Vámi popisovaném postavení očekával, že je zbavena stereotypu, který se objevil jak v nadpisu, tak ve větě, cituji: "Kolikrát už jsme byli v posledních letech svědky toho, jak soudně pravomocné rozsudky vytrhly děti za pomoci exekutorů z matčina náručí?".

Můj názor k obsahu článku, respektive k otázce v něm položené, by vystihl jeden citát: "Ach šťastná to žena!"

S pozdravem a úctou ke všem manažerkám údržby pochozích ploch vzdělávacích ústavů.

0 0
možnosti

dropa

9. 1. 2010 23:34
Re: Vy se angažujete ve školství?

Přesné!

0 0
možnosti

Kolumbo

8. 1. 2010 21:04
Navrhuji

v zájmu nezletilých dětí neprodleně vojensky zaútočit  na Afriku, část Asie a latinské Ameriky  a zachráněné děti umístit do našich dětských domovů, kde by se konečně mohly plně rozvinout jejich osobnosti.

0 0
možnosti

dropa

9. 1. 2010 23:42
Re: Navrhuji

Ne ne! Lépe je tam poslat větší potravinovou a finanční "pomoc", aby se mohli více množit, aby se o rodiče postaralo co největší potomstvo!!

0 0
možnosti

Busák

7. 1. 2010 18:15
Dovolím si citovat...

"Měla bych se jako osoba působící roky v komunální politice jedoznačně postavit na stranu úředního rozhodnutí."

Paní náměstkyně, i když vím že u našeho primátora se to moc nenosí, co takhle použít tu nejjednodušší věc - zdravý rozum ?

Úřední rozhodnutí tomuto principu zhusta odporují, takže pokud vás brněnský případ donutil k napsání tohoto článku, myslím že z titulu vaší funkce máte mnoho možností podobné případy řešit na vlastním písečku a nemusíte je hledat v jiných lokalitách...

0 0
možnosti

Levandule

5. 1. 2010 9:44
Myslím, že chápu...

...co chtěla autorka říct. Ona nezná řešení, ona ho hledá, narozdíl od těch, kterým je hned všechno jasné. Takhle a daleko hůře žije na světe spousta jiných a možná jsou spokojenější než my, co žijeme "civilizovaně". Oni jsou totiž narozdíl od nás svobodní.

0 0
možnosti

URB-inspirace básníků revoluce

5. 1. 2010 2:00
To je divné, modrá intelektuálka a neví, že to zavinili

komunisti v roce 1948.

0 0
možnosti

gunes

5. 1. 2010 9:38
Re: To je divné, modrá intelektuálka a neví, že to zavinili

URB, zase jsi mimo a tak nevopruzuj, normální lidi píšou k věci ne furt blábolí o ničem

0 0
možnosti

hany1

4. 1. 2010 22:33
Dítě v domově

stojí X korun. Co tak zajistit za ty peníze matce bydlení.

0 0
možnosti

lesicatko

4. 1. 2010 23:38
Re: Dítě v domově

Bol popísaný príklad na Ukrajine, kde sa ďeti vo viacdetnej domácnosti vždy na zimu dostávali do decáku, lebo sociálka skonštatovala, že deti nemajú zaistené životné potreby / rodičia nemali na nákup zimnej obuvi / no a na jar sa deti vracali domov... / lebo na leto toho toĺko nepotrebovali /  Tu stačila jednorázová finančná výpomoc rodine, adeti by nemuseli do ústavu a štát by na tom podstatne ušetril...No ale tam, kde je štátny paternalizmus spletený ešte aj s byrokraciou a nekompetentnou sociálkou...

0 0
možnosti

fichifi

4. 1. 2010 22:27
Děkuji autorce.

Od té doby, co jsem viděla film Marian, se utvrzuji v názoru, že jen dítě týrané může

být vytrženo z rodiny. Pomoci je třeba jinými způsoby.

0 0
možnosti

lesicatko

4. 1. 2010 22:43
Re: Děkuji autorce.

Nielen týrané.

Hlavne opustené...

0 0
možnosti

Januária

4. 1. 2010 22:07
Rodinné domovy

Nevím kolik z vás už někdy spalo v zimě v boudě stlučené z klacků a pokryté igelity a novinovým papírem, každopádně ten, kdo si to už někdy vyzkoušel, ví, že takové podmínky přímo ohrožují lidský život. Nedovedu si představit, že by dívenka v podobných podmínkách měla ještě chodit do základní školy a zvládat své povinnosti. Takže zastávám názor, že žádné české dítě nepatří na ulici, pokud se od něj očekává začlenění se do většinové společnosti, jakož je např. povinná školní docházka. Pokud má někdo pocit, že dětské domovy jsou pro děti horší než být s rodiči bezdomovcem, nezbývá nic jiného, než založit rodinné domovy, kde by dítě mohlo žít se svými rodiči až do doby, kdy dokončí svou přípravu na budoucí zaměstnání.

0 0
možnosti

lesicatko

4. 1. 2010 22:44
Re: Rodinné domovy

Rozumný postreh

0 0
možnosti

alis

4. 1. 2010 21:39
Rozumný názor...

Souhlasím s autorkou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS