Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Dobrý den.  Margaret byla opravdu, ale opravdu zářným příkladem  vstupu ženy do politiky,  podařilo se ji "humanizovat" domácí i zahraniční politiku.  Teď bude vojskem střežen i její pohřeb....Zřejmě inspirovala politiky EU, aby prosadili zvýšení podílu  žen v politice i v  menežmentech firem, snad aby  zjemnily (zrůžověly) vztahy . Velkým filosofickým objevem byl také její výrok, že nikoli společnost, ale skutečnými jsou pouze  jednotlivci. My dodáváme, že pouze ti úspěšní- Kožený, Mrázek, Krejčíř , Vondra, Drobil, Aljoša Novák, Kalousek atd. :-/

1 2
možnosti
RJ

Zajímavých 14 grafů z oblasti demografie a ekonomiky za vlády MT. Některé jsou lichotivě pro její vlády některé nikoliv. http://www.guardian.co.uk/politics/datablog/2013/apr/08/britain-changed-margaret-thatcher-charts

0 0
možnosti
RJ

Některé další grafy nebo ty samé ale s přehlednějšími časovými údaji pak také tady ... http://www.economicshelp.org/blog/630/economics/economy-in-1980s/

1 0
možnosti

Škoda jen, že z jednoho extrému zemi vyvedla a do druhého ji uvrhla. Konkrétně třeba veřejnou dopravu nebo školství údajně dost zdecimovala.

3 1
možnosti
OM

Asi byste mluvila jinak, kdyby díky té její pravdě vaše rodina přišla o práci. Ale jinak s jejím popisem souhlasím a určitě to svůj přínos mělo. Až na to nedělání kompromisů. To je chyba. Kompromis je nutný a měl by být základem jakéhokoliv politika. Nikdo by neměl obhajovat jen tu svoji pravdu

3 1
možnosti
JP

takze lepsi je dotovat podniky, ktere se nedokazi na volnem trhu sami uzivit a prosadit ?

0 0
možnosti
MV

Jak to tak čtu, tak vůbec nikdo nevíte v jaké situaci byla VB za dob tvrdé politiky Thatcherové... objektivně si prostudujte historii... ve zkratce nezastavitelné odbory, inflace (18%), nízká konkurenceschopnost.

S odstupem času je jasné, že i když její tvrdá politika bolela, měla požadovaný efekt a pomohla VB jako celku.

4 2
možnosti
MK

To by tato země nesměla zažít tolik odlivů elit včetně vyvrždění Židů a vyhnání sudetských Němců. Dnes jsme plní levicových šmejdů a i kdyby se tady někdo jako paní baronka objevil, nemá šanci :-(.

6 9
možnosti
OM

pak škoda, že jste tu zůstal.. mohlo být líp

2 1
možnosti
JH

J47a66n 35H73l55e12d15í23k

11. 4. 2013 22:07

1) Thatcherová měla kliku, ještě převládala střední kasta, dnes převládají tmaví imigranti

2) u nás by spojené síly levice/odbory s ní zorganizovali proces ala Horáková//Urválek

2 4
možnosti
PZ

Více? Kéž bychom tady u nás měli ALESPOŇ jednu.

2 3
možnosti
OH

To je prohlášení jak od malé holčičky: "Kéž by všichni byli jako můj tatínek".

Železné Dámě (a nejen jí) vyhovovalo tehdejší rozdělení světa a stálé využívání východního bloku jako strašáka. Vždy se tak totiž snadno najde nepřítel a důvod případného neúspěchu.

Jak jinak si vysvětlit její intervence proti boření Berlínské zdi a slučování Německa a jiné podobné kroky.

Takže paní starostko, je na čase vyrůst ze střevíčků tatínkovy holčičky, která ho považuje za modlu a jediného dokonalého. Paní Thatcherová se ve své době o mnohé v Británii zasloužila, ale co by asi tak dokázala v dnešní době? Ona řešila havarijní poválečný stav impéria, které přestalo být impériem a přišlo o své kolonie.

9 3
možnosti
PK

ODS žádnou českou "Margaret" nezplodila a nevychovala a měla na to 20 let. Nemyslím to doslova, ale špičkoví politici jsou u nás velmi nedostatkové zboží. Nemáme, zboží nepřišlo, snad bude nějaký dovoz, zeptejte se za ......rok? Uherský? Na zdejší diskusi se mi líbí takové reálnější hodnocení paní Thatcherové, klady i zápory.

1 1
možnosti
LK

ODS žádnou českou "Margaret" nezplodila a nevychovala... Stačí, že vychovala takové skvosty, jako Klasu, Topolánek, Nečas. Celý národ je miluje, tak jako Britové milují Tatcherovou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2740x
Jsem starostkou Prahy 6 a zastupitelkou a členkou výboru pro výchovu a vzdělávání zastupitelstava hl. m. Prahy

Seznam rubrik