Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já si dost dobře neumím představit, že jako občan Prahy 6, který se dostal na práh či za práh bezdomovectví a chce se zachránit, co konkrétního mu můžete nabídnout. Já bych se také "bál" za Vámi přijít, protože bych nevěřil, že mi můžete pomoci.  A to jsme v Praze, kde i trochu otřesený člověk může dělat minimálně brigády. Romové mají výhodu. Ti se o své postarají, Roma bezdomovce jsem ještě snad neviděl. Bezdomovce kolem Masaryčky už nikdo nezachrání, to je pravda, ale docela mě děsí jak ten problém narůstá.

1 0
možnosti

To je tak vždycky. Před volbama dokáže vyřešit všechny problémy vesmíru (myslím pochopitelně nejen vás, ale i ostatní politiky) a teď si nevíte rady, tak občane poraď. Smiřte se s tím, že bezdomovectví je z části i baby vaší strany. Trh vyřeší vše. Vyřešil. Jenže nekoukal ani nalevo, ani napravo. Bezdomovce je potřeba eliminovat ještě ve chvíli, kdy žijou normálním životem. Bohužel u nás není problém někoho oškubat i o to poslední a jak se jednou dostane na ulici, většinou už není návratu. Co jste si uvařili, to si taky snězte.

0 0
možnosti

Ono to tak jednoduché není, jak to mezi řádky malujete. Takový bezdomovec je obvykle člověk fyzicky více či méně nemocný a zanedbaný, navíc často alkoholik. Přestože to mohl být v minulém životě podobný ochmelka a budižkničemu, mohl to stejně tak být univerzitní profesor, podnikatel, dělník, slušný člověk s nějakou lehčí formou psychického onemocnění... 

Někdy je cesta k bezdomovectví velmi překvapivá a snadná: rodinné trauma, onemocnění, nehoda, ztráta zaměstnání, utrpění podvodu.... Často kombinace více faktorů.

Spojení určitých osobnostních rysů a událostí může udělat "zázraky". Jenže jak snadno se člověk bezdomovcem stane, o to hůře se vrací zpět. To je známý fakt.

Pomáhat bezdomovcům neznamená pomáhat lidem, kteří si za svůj stav mohou sami, protože oni nemají napsán na čele podíl vlastní viny. Znamená to pomáhat lidem v nouzi, kteří (podobně jako člověk, který upadne "pouze" do nějaké závislosti) nedokážou i přes nabídnutou pomoc se ze dne na den vrátit do normálního života. Přesto má taková pomoc smysl, protože jen tehdy, pomáháme-li lidem i v situacích, kdy si nejsme jisti, zda a jak rychle bude pomoc využita, můžeme očekávat, že v různých nepředvídatelných situacích bude pomoženo i nám.

5 0
možnosti

Velmi pěkně napsáno. R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2740x
Jsem starostkou Prahy 6 a zastupitelkou a členkou výboru pro výchovu a vzdělávání zastupitelstava hl. m. Prahy

Seznam rubrik