Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

4. 1. 2010 21:19
Především naše společnost

je zhůvěřilá, konec konců, už jenom to, jak ta paní skončila, má jednoznačně na triku ona. Co se nakonec dá od ní čekat, nežzase zhůvěřilé řešení. Je přece tolik domovů pro ženy v nouzi - co dělala sociálka v tomto případě? Všude sedí vykrmené krávy, které mají stále socialismus a podle toho také rozhodují. Z pohodlí kanceláře pak rozhodují o lidských životech.

Nemám rád toho kaktusáka, ale v tomhle má pravdu, za komoušů nebyli bezdomovci vidět. Možná nějací byli, ale rozhodně ne v tomto počtu. A to má na svědomí jednoznačně tento režim. Inu, vítězství lásky a pravdy v reálu.

0 0
možnosti
JH

JuraJSH

4. 1. 2010 22:32
Re: Především naše společnost

>za komoušů nebyli bezdomovci vidět

Supr, tak je zase všechny zavřem do basy za příživnictví.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

4. 1. 2010 20:37
Děkuji za otevření tématu.

Naše soudy, exekutoři a sociální pracovnice si dovolují rozhodovat o tom, které dítě smí být s matkou, častěji, než to dělali komunisté nebo nacisté. Příště možná rozhodnou o odebrání dítěte, protože rodina nemá televizi, počítač či mobil a je tedy divná.

0 0
možnosti
VC

vena65

4. 1. 2010 23:03
Re: Děkuji za otevření tématu.

Taky bych se právě toho obával. Vím o případu, kdy bylo rodině odebráno dítě, protože jej rodiče odmítli nechat očkovat a nemělo vyřízeno všechny papíry po narození. Dítě přitom v rodině nijak nestrádalo.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

4. 1. 2010 20:13
souhlas

sice se v problematice deti, detskych domovu apod nevyznam, stejne jako nechapu, proc ona pani nechala tu nemalou sumu na poste, ale od zacatku jsem byl na jeji strane. Pusobila dojmem, ze se v ramci moznosti stara o dcerku maximalne, ze ji ma rada a urcite ji netyra. Jako tyrani povazuji to odebrani...

0 0
možnosti
K

kaktusak

4. 1. 2010 18:45
Tak už mají svobodu žít v bídě nejen občané,

ale i jejich děti.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

4. 1. 2010 20:12
Re: Tak už mají svobodu žít v bídě nejen občané,

UZ... chapu. Zapomnel jste dodat "to by se za minuleho rezimu stat nemohlo" nebo nejake podobne moudro.

0 0
možnosti
S

Satyriana

4. 1. 2010 17:32
Dobré zanícení,

0 0
možnosti
S

Satyriana

4. 1. 2010 17:41
Re: Dobré zanícení,

kruciš, zase jsem si nedala pozor... No, dobré zanícení, zvláště u člověka celkem mocného. Jednoznačně selhala společnost, protože kdyby se opravdu chtělo, třeba Klokánek by nějaký azyl vyškrabal.

Lidé mimo společnost mají změněnou optiku a také vztahy ke společnosti. nevěří žádným institucím a utíkají před všemi oficialitami (i třeba podpisem na poště), i když mohou býtdocela inteligentní.  Nejsme zvyklí to o nich vědět a tak se hned v mnohých ozývá volání po řádu, pořádku, uvedením do normálu.

V každém případě bychomu už konečně měli dbát na to, že nikdo nemá právo trestat děcko za to, že s ním rodiče nezvládají žít podle většinových měřítek. Dítě má právo na blízkost rodiče nebo člověka, na němž je citově vázané. Proto vznikla i věznice ve Světlé pro matky s dětmi.

Kdy si konečně připustíme, že každé spokojeně vyrostlé děcko, byť v rodině, kterou je nutno podporovat nebo sanovat, je zachráněným zdrojem příjmů, z nichž každý z nás bude moci mít jednou důchod?!

0 0
možnosti
VC

vena65

4. 1. 2010 17:29
Co je vlastně společensky přijatelné?

Ta rodina z Brna se sama dobrovolně rozhodla žít "na ulici". A nějaký úředník rozhodl, že takto nelze. Co teda lze? Jaký je standard, který považujeme za "normální a správný" a co budeme trestat? A je to to, pro co jsme v roce 1989 stáli na náměstích? Netoužili jsme náhodou po svobodě?

Můžeme namítat, že holčička si ten život nevybrala. Ptal se jí ale na to někdo? A ptá se někdo ostatních dětí? Snad každý z nás měl období, kdy se bouřil proti zavedenému životu rodičů. Kolik dětí u nás žije v materiálním přepychu, ale co se rodinného života týče jsou na tom hůř než ona holčička.

Díky za článek. I když v něm cítím i ten postoj úředníka, přesto zdá se ve vás vítězí svobodný člověk.

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 1. 2010 17:38
Re: Co je vlastně společensky přijatelné?

V princípe ak to dieťa bude poškodené bezdomoveckým štýlom života, tak sloboda mu je nanič.Tam štát musí zasahovať  - v krajinách , kde nie sú decáky zasahuje sanáciou rodiny, prinajhoršom výchovou dieťaťa v inej rodine.

0 0
možnosti

3lipy

4. 1. 2010 17:12
Karma!

0 0
možnosti
ML

meyla

4. 1. 2010 17:09
Opravil bych titulek...

... asi nasledujiícim zpusobem - Ma dite zit spatne s matkou nebo dobre s jinou (adoptivni) matkou ci s milujicimi pestouny ci s milujicimi (adoptivnimi) rodici nebo s milujicimi prarodici? Tech moznosti je prece vice, jen je vyuzit...

Pripad z Brna je prece ojedinely (a jeho reseni, priznam se, neznam). Mluvim o tisicich detech, ktere jsou casto zvuli svych biologickych rodicu uvrzeni do naseho, bohuzel stale rakousko-uherskeho systemu detskych domovu (byt dnes modernizovanych o tety a rodinky) bez moznosti volby, pricemz si dovedu predstavit, ze by jim bylo stokrat lepe nekde jinde v socialne fungujicim prostredi (= nehradni rodine). Chapu starost autorky/matky o tento jeden konkretni sporny pripad - jako prazska zastupitelka by ale jiste mohla svest i vetsi bitvu za deti v detskych domovech.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

4. 1. 2010 17:13
Re: Opravil bych titulek...

http://aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id= 296308

Bohužel u nás jsou děti odebrány i jen kvůli bytové nouzi(malý byt) či finančním potížím,

Zatímco před třemi lety žilo odtrženo od vlastních rodin 6 914 dětí,

v roce 2005, z něhož jsou k dispozici poslední čísla, se jich muselo se

svými rodiči rozloučit víc než osm tisíc."Týrané a zneužívané děti tvoří podle našich odhadů jen tři až čtyři procenta odebíraných dětí,

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 1. 2010 16:58
Ale veď je to jasné

V SR sa v takýchto prípadoch dieťa umiestňuje do profi alebo pestúnskych rodín na čas, kým si povodná rodina nedá do poriadku vlastné problémy. Teda dieťa nie je v ústave, ale má rodinu a tá povodná ma šancu si ho neskôr zobrať. Ak je možné, aby pestúnmi bola bližšia alebo vzdialenejšia rodina, ku ktorým ma dieťa citové putá, tak sa uprednostní, detto susedia, známi - presne v najlepšom záujme záujme dieťaťa.

Záujem dieťaťa nemusí byť totožný s tým, čo chce ono samo alebo biologická matka - od toho je súd, aby zistil všetky aspekty.

U nás je najznámejším takým prípadom prípad miléniovej Veroniky, teda prvého dieťaťa nar . v r  2000 matke 5 detí  - alkoholičke, ktorá bola v tom čase tiež v ťažkých socialnych problémoch. Vtedajši prezident, Rudolf Schuster daroval rodine byt, tá ho prepila a dieťa sa aj s matkou dostalo na ulicu - kde jej dieťa v ťažkom stave odobrala sociálka.Teraz  žije dieťa v pestúnskej rodine. A je šťastné. Bolo by, keby ostalo s matkou na ulici ?    

0 0
možnosti
BH

BoboHml

4. 1. 2010 16:54
U nás je chybou to co na Slovensku

zákonem zakázali.Dítě nesmí být odebráno z důvodů finančních či bytových.

U nás si to ty sociálky ulehčují,jejich pomoc spočívá téměř vždy v odebrání dítěte.A to jsme už jeden spor u mezinárodního soudu kvůli tomu prohráli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2740x
Jsem starostkou Prahy 6 a zastupitelkou a členkou výboru pro výchovu a vzdělávání zastupitelstava hl. m. Prahy

Seznam rubrik